Bangkok

Lämnade Koh Samui med flyg. Måste säga att flygplatsen på Koh Samui är den vackraste jag någonsin varit på. Utomhus med fina dammar, blommor och buskar. Dessutom kom vi med ett plan tidigare!  Hotellet på Koh Samui hade perfekt läge men var tyvärr ganska snuskigt. De vita handdukarna var grå, fönstret blev nog bara putsade en gång om året, mögel i badrummet osv.
Vår vana trogen måste vi lura barnen minst en gång på varje resa vi gör tillsammans. Vi har denna resa talat om att vi ska bo billigt i Bangkok. Sanningen är att vi bokat rum på Thailands högsta byggnad och i spacezon. Dvs från våning 64 till 74. Stora härliga rum med sköna sängar och en vidunderlig utsikt över Bangkoks skyline. Trots att vi gick förbi flera skyltar med "Baiyoske Sky" - Thailands högsta byggnad - fattade dom ingenting. Inte ens när vi tog hissen till lobbyn på våning 18 fattade dom!! Vi Sa att lobbyn låg överst och att hotellrummen var våningarna under. Deras miner var obetalbara när de insåg at vi skulle bo på vån 65. De fullkomligt jublade när de fick sitt rum! Härligt.
Igår blev den en tur på Bangkoks klonger (kanaler). Man förstår inte hur fattigt folk kan bo. Dessa har dock ett hem mot vissa som sitter i traporna till övergångarna över de största gatorna. Vi var också på en djurpark med en snakefarm och vi såg jättesöta rådjur som Sanna blev förälskad i sen hon fick mata dom, roliga apor och en uppvisning med kobror och andra läskiga ormar.
När vi kom tillbka blev får taxichaufför förbannad på oss eftersom vi nekade att åka till hans lilla shoppingställe där han skulke få bensinkuponger om vi åkte dig. Hans uppträdande fördärvade lite av upplevelsen vi haft. Men vi hade ju faktiskt gjort en överenskommelse dagen innan som han nu försökte ändra. Tji fick han. Kvällen innan åkte vi tuk-tuk till fel restaurang, givetvis. Jäkla bondfångeri. Men vi har ju också träffat på trevliga och roliga chaufförer. Fortsättning följer efter dagens upplevelser// Britney

Fuji

på äldsta dotterns begäran har vi varit på Fuji. Alltså, vi har inte tagit oss till Japan men väl till en japansk restaurang som heter Fuji. Det är en restaurangkedja som serverar japank mat. Vi besökte Fuji första gången vi var i Thailand. Och då tyckte Elin att det var den godaste japanska maten ever. Det tycker hon fortfarande ftrots att hon åt sushi varje fredag när hon studerade i Japan. Det var riktigt gott även idag. Kan alltså varmt rekommendera ett besök. Kedjan finns på 2 ställen på Koh Samui, på Siam center, 2 floor i Bangkok och i Pattays. Tror att den finns på några platser till.
Har idag tagit oilmassage på ett riktig ställe. Alltså inte på stranden. Känner mig faktiskt sval trots värmen. Och avslappnad. Det är najs. Maken och Elin är och kollar rugby på tv på en keltisk pub. Wales vs England. Och jag har min surftid alldeles ensam. Skönt.
Om ni tycker jag stavar lite konstigt kan det bero på någon Singha för mycket men troligtvis beror det är så bökigt att rätta felen när man skriver på en tab. Ber om ursäkt för det.
Sågmpå thai-tv att vi fått en ny liten prinsessa i Sverige. Det är juzhimla trevligt. Så nu hoppas jag att Estelles dop sänds i tv. Jag vet att jg är lite tantig när det gäller sånt men det är också att njuta av livet. Vi hörs//Britney

Koh Samui

Har ingen riktig upfattning ännu mer än att stranden är skräpig och vattnet grumligare än på Koh Phangan..... Fler restauranger och tingeltangelaffärer. Inget gratisbWiFi varför jag förmodligen inte kommer att skruva lika ofta.//Britney

Mot Koh Samui

Nu lämnar vi Koh Phangan för Koh Samui. Det är med ett lite vemod, faktiskt. skulle vilja ta med mig hotellet til nästa ö....
Men byn känns för liten nu. Igår blev jag firad på min födelsedag med sång och en fin present. På kvällen åt vi på en lite dyrare restaurang och det var mycket gott och trevligt. Blev dock ingen repris på en bucket på stranden, det räckte med den dagen innan.
Nästa rapport från Koh Samui kommer om nån dag.//Britney för familjen Griswold

What can I say?r

Om jag nu ska jämföra hotell och miljö:
cookies på Koh Cang är trevligt och bra på alla vis. Miljön på Koh Chang är också trevlig. Men - Palita lodge är så mycket mer avslappnande än på Cookies. Mycket trevlig personal, god service, bra pool, underbar frukost där man får vad man önskar. Inga poolhanddukar på solstolarna, inget jäkt för att få sin frukost - den serveras vid bordet med en bedårande utsikt över strand och hav. Jag tror att detta är mitt paradis. Trevliga restauranger - min favvo kostar 140 sek för 4 personer med förrätt och dricka - dvs stora öl för oss mer vuxna och små öl till de "Små".
Dessutom glllar våra ungdomar att vara här eftersom det är ett bra utbud för dom. Ikväll har vi som vanligt spelat tärning med en drink, käkat, rusat in på Hacienda för att nyttja deras toa och sen spela biljard. Sen gick vi en runda stranden och tog en bucket. Har även hunnit med en tur till Ko Ma för snorkling. Men, herregud, måste alla köra som vår kompis To..e? Blev ju rikgtigt kräkenödig!!
Hoppas at de yngre inte glömmer tid och rum.// Britney

Tropiskt regn

Ligger i soffan på Palita Lodge som vårt hotell heter. Det ligger direkt på stranden Hat Rin Nok. Om jag lyfter blicken ser jag ett turkost hav med vågor eftersom det blåser, regnar och åskarr. Ganska mysigt. E pluggar här sidan om mig, maken kollar tv och S leker Sleeping Beauty.
Fått info om en tråkig händelse på vår gård hemma i stan. Skönt att inte vara hemma när en kvinna blir knivhuggen till döds ute på gården mitt på ljusa dan. Ingen jag känner men brf hyr ut till nån kvinnojour och jag förmodar att det var en av deras gäster. Dok inget jag vet utan bara antar. Fick flera sms i natt (alltså thailändsk tid).
Nej, nu ska vi spela tärning!
Ha det gott, vänner!
Britney

Koh Phangan

Reste hit igår. Tog så gott som hela dagen. Ganska träligt tycker jag. Men det visar sig vara värt mödan :)). Bor direkt vid stranden på ett trevligt hotell där personalen är mycket trevligare än den på hotellet i Hua Hin. Jag gillar Hua Hin och själva stan men vi bodde nog för långt söderut. Och för våra vuxna döttrar var det inte så kul. Här verkar det som om det är mer i deras smak. Vad jagmsaknar här på Koh Phangan är massage på stranden.
Vi fick uppsöka Bangkok hospital (i Hua Hin) för att E drabbades av yrsel som inte gick över. Tydligen något tryck i ett öra som inte gav med sig. Sista medicindagen i morgon och hon mår mycket bättre. Hon pluggar 3-4 timmar om dagen. Ochndet går bättre nu när hon slipper må illa hela tiden.  Tror nog det blir party i övermorgon.
Det är betydligt värmare här än i Hua Hin. Vattnet är klarare och livet mer avslappnat.
Britney

Check i Hua-Hin

 • Anna-Lena Brundin  (de andra trodde inte på mig när jag Sa att det var Anna-Lena, så jag gick givetvis fram och pratade...)
 • Stranden
 • Nattmarnad
 • Bangkok hospital (där har vi ju varit förr - dock på Koh Chang). Högre medelålder i Hua-Hin...
 • Läderbältet -folksamling på stranden där alla ser ut som gamla bruna läderfåtöljer
 • Onn Onn - bästa restaurangen i stan
 • Barer
 • Järnvägsstationen
 • Friskis och Svettis fast på thailändska
Sista att check blir ikväll, innan vi tidigt imorgon lämnar:
 • Hiltons skybar
 • Ett köpcentra, tydligen saknar döttrarna skor...
Sammanfattning: Bra, trevligt men inte bäast och inte trevligaste platsen i Thailand. Bra hotell med mycket fint poolområde och gratis tuk-tuk till stan. Men allra, allra bäst är att ha de små liven med på resan!/Britney

Hua Hin

Allt klaffade med flyg och att möta äldsta. Båda planen försenade. Tog en minibuss till Hua Hin. kom fram ganska sent så det var mat på hotellet och sen hopp i säng. Alla 4 vaknade tidigt och sen belv det strand och pool på eftermiddagen. Hotellet har tuk-tuk till centrum varje hel timme. Det blev det på kvällen och kommer att blivarje kväll känns det som. Vi bor bra, 2 min gångväg till stranden som är kanonfin. Tyvärr dåligt med små tavernor längs stranden p g a stora flotta hotell. Men i centrum finns det å andra sidan sjukt mycket att välja på.  Det är hektiskt i stan men vi helt i vår stil. Här finns allt... Från pensionärer (för många) till HA och barflickor. Och T oT - ytterligare en färgglad hatt inhandlad.... Vad vi nu ska med dessa huvudbonader till.. /Britney

Fjärilsfarm i magen

Idag bär det av mot Thailand. Alltid lite flygrädd men i år oroar jag mig också för äldsta grynet som vi ska möta på Bangkoks flygplats. Hon har bara 50 minuter på sig i Amsterdam till flygbyte...

Har även passat på att träna lite torrsim i soffan! Det gick riktigt bra!


RSS 2.0