2½ år sedan senaste inlägget - men inte sista

Hej alla vänner!
Nu var det längesedan min och Britts blogg uppdaterades. Och MYCKET har ju naturligtvis hänt. Britt får själv berätta sin version - och här kommer min:
Vi fortsätter naturligtvis att resa som bara den. Förutom att vi överraskade våra vänner i Phuket våren 2013 så har vi även rest tillsammans till Skiathos i september 2014. Verkligen min absoluta favorit-ö i Grekland. Dit ska vi fler gånger.
Jag och mannen har dessutom också varit:
- i Okrug i Kroatien. Flög till Split och bodde billigt på pensionat Coala Inn som vi bokat hemifrån efter rekommendationer. Skitbra.
- på Mallorca på 60-årsfest och då hade vi bil hela veckan och bodde på 2 olika platser - Santa Ponsa och Cala Dor (väst och öst). Finns så mycket att göra och se på denna ö - man får aldrig nog. Hade varit kul att ha en egen lägenhet där.
- Prag 4 dgr i april 2014 med ett annat kompis-par. Jättemysig stad. Dit åker jag också gärna igen. Och vi hade så fint väder och mötte våren. Bodde på hotell President som låg väldigt centralt och nära de judiska kvarteren. Gångavstånd till allt.
- Tjejcharterresa till Kreta maj 2014 med det vanliga gänget, samma ort, samma hotell, samesame....
- Parga i augusti 2014. Flög till Preveza. Buss ca 1 tim från flygplatsen. Litet, mysigt, charmigt, kärleksfullt. Mycket greker och italienare samt nyförälskade par. Och varmt!!! Rekommenderar - men inte i juli-augusti. Åkte över till Paxis och Antipaxos och såg delfiner på vägen.
- Budapest oktober 2014 med vårt SPA-gäng. Ganska regnigt. Trevlig stad - men jag gillar Prag bättre. Åkte hop-on hop-off, badade på utomhusbad, promenerade och promenerade och promenerade.
- Kryssning i Karibien 10 dagar + 5 dagar i Fort Lauderdale mars 2015. Helt magiskt. Men fy för långa flygresor. Pallar inte. Kryssade med Celebrity Cruises och det var verkligen högsta poäng. Har kryssat med Royal Carribean en gång i Medelhavet tidigare och det var också jättebra. Nästa gång blir det nog Medelhavet september 2016 och kanske då med Norwegian. Inget bestämt. Vi ska till Köpenhamn 1/8 för att kolla ett av deras fartyg då. Spännande.
- Sopot i Polen i juni 2015 då vi firade 30-årig bröllopsdag. Aldrig bott så fint - Grand Hotell Sofitel Sopit. 5-stjärnigt. Fantastiska stränder - om det är fint väder. Man badar inte där i juni men vi hade lite sol och var på stranden - fast med linne och shorts. Roligt med lite lyx när man har något speciellt att fira. Maten sådär.
- Båtluff i Grekland juli 2015. Flög till Aten och besökte öarna Tinos och Syros. Vi har ju goda vänner/grannar som har hus på Syros sedan 17 år tillbaka och som tjatat på oss att komma dit. Nu äntligen blev vi färdiga. Häftigt att besöka en grekisk ö utan turister - bara greker. Ingen charter där. Inga svenskar. Hyrde MC och körde runt och utforskade fina badvikar. Helt klart värt ett besök. Och vi bodde jättebra inne i stan (som inte är stor) på ett helt nyrenoverat hotell Paradiso för 400 sek/natt för ett dubbelrum. Helt klart jätteprisvärt. För övrigt är det ju inte längre precis billigt i Grekland. Och med tanke på deras ekonomiska läge och skattehöjningar så kommer det troligtvis att bli ännu dyrare för oss att resa till Grekland. Men man kan ju inte heller vara utan det.

Nästa inplanerade resa blir till Berlin i september. Där har jag aldrig varit - ser framemot att utforska detta.

Resa är ju livet och det finns mycket att drömma sig bort till. Bl a New York, Amsterdam, Paris, Italien, spanska fastlandet och Barcelona, Åland...... osv. Det gäller att hålla på så länge man kan och plånboken håller:).
Fortsätt njuta av svensk sommar - den är ju som den är. Men ibland lyser solen:) Min sommarsemester är nu tyvärr slut. Nu gäller det att jobba ihop nya pengar att resa för. För så har vi livsnjutare det.
/Tina T


RSS 2.0